Keukenfolie laat los

Het begint vaak met kleine blaasjes en scheurtjes en eindigt met steeds grotere kale plekken; de keukenfolie laat los. Vaak een gevolg van vocht en temperatuurschommelingen in combinatie met slijtage door gebruik. Door de loslatende keukenfolie krijgt uw keuken direct een slordige uitstraling. Zonde als hij verder nog naar tevredenheid functioneert!

U bent niet de enige waarbij de keukenfolie loslaat; het is een veelvoorkomend probleem. Bij onze spuiterij krijgen we dan ook regelmatig de vraag of we dit probleem kunnen verhelpen. Dit doen wij uiteraard graag. Zo kunt u uw keuken, met een bescheiden budget, weer als nieuw laten ogen.

Keukenfolie vervangen of overspuiten?

Wanneer één van uw keukendeurtjes begint af te bladderen, is het zeker niet nodig om direct te denken aan een volledig nieuwe keuken. Het is echter vaak maar een kwestie van tijd voordat de andere kastjes ook sporen van slijtage beginnen te vertonen. Het is dan ook aan te raden om niet slechts één deurtje te repareren, maar direct alle frontjes in één keer aan te pakken. Zo weet u zeker dat alle keukenkastjes weer dezelfde uitstraling krijgen. De keukenfolie vervangen voor nieuwe folie is een mogelijkheid. Een andere, veelgekozen optie is het laten overspuiten van de keukendeurtjes. Dit heeft verschillende voordelen:

  • Lak is minder gevoelig voor temperatuurschommelingen dan folie
  • Een kras in de lak is makkelijker te repareren dan beschadigde folie
  • Lak gaat langer mee dan folie
  • De keuken kan volledig naar wens in elke gewenste kleur en glansgraad worden gespoten
  • Tegen een bescheiden budget een volledig nieuwe uitstraling

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap is de keukenfolie verwijderen van de frontjes. Ook alle lijmresten worden verwijderd en eventuele beschadigingen worden gerepareerd. Vervolgens spuiten we de frontjes in de gewenste kleur en glansgraad. We gebruiken hiervoor een harde laksoort die de keukendeurtjes beschermt tegen beschadigingen. Zo geven we uw keuken de gewenste uitstraling en lijkt hij weer als nieuw.

Offerte ontvangen?

Het lijkt een grote klus, maar het laten opknappen van uw keuken is vaak minder kostbaar dan u denkt. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.